KunstRoute65. Naar een Age Friendly Eindhoven

KunstRoute65 verandert: De afgelopen 1,5 jaar hebben we de functie gehad van aanjager in het innovatieve, culturele veld voor senioren. De komende tijd willen we een wegwijzer worden voor ouderen én een platform voor cultuur, zorg en welzijn op het gebied van Age Friendly programmering.

Eindhoven is een creatieve stad, koploper in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cultuur, technologie en design.Daar hebben we veel mensen van mee laten genieten door een laagdrempelig programma, van het bezoeken van een expositie tot inspirerende workshops in de wijk.

Samen met het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Eindhoven hebben we bekeken hoe we de kracht van KunstRoute65 kunnen behouden. We willen de opgedane kennis, ervaringen en contacten niet zomaar laten gaan, en de functie van verbinder verduurzamen. Daarom werken we nu samen met onze partners aan een wegwijzer voor senioren in de wereld van innovatieve cultuur én aan een platform voor cultuur, zorg en welzijn op het gebied van Age Friendly programmering. Oftewel: hoe zorgen we dat er genoeg mooie programma’s worden gemaakt voor ouderen en hoe zorgen we ervoor dat die ouderen, de zorg- en welzijnsinstellingen en de culturele instanties elkaar weten te vinden?

Jaarprogramma
Met steun van het Fonds Cultuurparticipatie ontwikkelen de culturele partners Dutch Design Week, MU, STRP en Mad Skills dit jaar ene programma verder door, in samenwerking met een organisatie op het gebied van zorg of welzijn.  Tegelijk wordt het (digitale) platform verder ingevuld en vormgegeven.

Tijdens een Manifestatie tijdens de Dutch Design Week op 25 oktober 2016 presenteren de activiteiten zich en wordt de wegwijzer KunstRoute65 officieel geopend. De Manifestatie brengt senioren, culturele partners, lokale politiek en zorg/welzijn bij elkaar.