De DDW komt naar u toe

Designers en uitleg over het programma bij u in de buurt

De Dutch Design Week komt in september en oktober naar u toe! Vier keer een middag in vier keer een ander buurtcentrum. Tijdens de middag maken ze u wegwijs in het uitgebreide programma van de DDW (eind oktober) én vertelt een designer over zijn of haar werk.

Waar & wanneer

23 sep – 14.00-16.00 uur
’t Trefpunt, Belgiëplein 20
Speciale gast: Pieter Jan Pieterse van OWOW instrumenten

27 sep – 14.00-16.00 uur
De Jaguar, Jaguarstraat 2
Speciale gast: Solar Mobility team TU/e over de Stella Lux

30 sep – 14.00-16.00 uur
Ontmoet+Groetplein, Zuidzorg, Kastelenplein
Speciale gast: Nadine Sterk van Atelier NL projecten

6 okt – 14.00-16.00 uur
De Rondweg, Camphuysenstraat 1
Speciale gast: Annelies Hermsen van Annelies Hermsen Food Design

Gratis
Kom gewoon binnenlopen!

Dit is een activiteit in het kader van KunstRoute65. Op weg naar Age Friendly Eindhoven

Dutch Design Week is in 15 jaar uitgegroeid tot een van de grootste designfestivals ter wereld. Vorig jaar deden er meer dan 2.400 ontwerpers mee en kwamen er meer dan 270.000 bezoekers uit binnen- en buitenland, van jong tot oud. Juist die laatste doelgroep wil Dutch Design Week bereiken met een kort informatief programma: Ontdek DDW.

De middagen zijn gratis te bezoeken. Steeds vertelt eerst een Eindhovense ontwerper over zijn ontwerppraktijk: van food design tot lokaal keramiek maken, van rijden op zonne-energie tot intuïtief musiceren. Vervolgens gaan bezoekers actief aan de slag met de designers van Studio Mashed om samen een eigen agenda en wegwijzer voor DDW 2016 te maken. Voor iedereen vanaf 55 jaar!


Over de designers:

OWOW (23 sep)
Pieter Jan Pieterse, de oprichter van OWOW studeerde af aan Design Academy Eindhoven met een reeks muziekinstrumenten die intuïtief te bespelen zijn. Inmiddels werkt hij samen met een team whizzkids aan het ontwikkelen en op de markt brengen van producten waarin muziek, ontwerp en technologie op een slimme manier bij elkaar komen.

Stella Lux Solar car (27 sep)
Om schoner en duurzamer auto te rijden ontwikkelt het Solar Team Eindhoven van TU/e een familie-auto die energie opbrengt: de Stella Lux. De auto is wereldkampioen geworden tijdens de World Solar Challenge en kreeg wereldwijd aandacht in de pers. Studenten van het team vertellen hoe ze de auto tot stand hebben gebracht en doorgaan met het ontwikkelen van duurzaam rijden. Design speelt daar een belangrijke rol in.

Atelier NL (30 sep)
Hun eerste project Uit de klei getrokken bracht het Eindhovense ontwerpduo Atelier NL, Lonny van Ryswijck en Nadine Sterk, wereldfaam. Van emmers klei uit Nederlandse bodem maakten ze met keramiekfabriek Koninklijke Tichelaar een collectie die hun weg vond naar internationale musea en galeries. Inmiddels onderzoeken ze ook andere materialen: wat kunnen mensen ermee doen en wat leren we ervan over de omgeving?

Annelies Hermsen (6 okt)
Annelies is Food Designer en studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven. Dat je als ontwerper ook met eten aan de slag gaat is voor Annelies heel vanzelfsprekend: ze groeide op in het sterrenrestaurant van haar vader Toine Hermsen. Tijdens My First DDW vertelt ze hoe ze met het ontwerp van eten mensen gelukkiger en gezonder wil maken. Of de eters nu gasten van een bijzonder feest zijn of patiënten in een ziekenhuis die moeite hebben met eten.