Workshopserie Design van oude spullen

i.s.m. DDW

Dutch Design Week (DDW) laat u in deze workshopserie zien hoe oude spullen middels design als nieuw worden, en natuurlijk gaat u ook zelf een ontwerp maken met gebruikte spullen.


  • 21 april, 28 april en 12 mei
  • locatie nader te bepalen (in overleg)
  • kosten: 15 euro voor de hele serie inclusief begeleiding, materiaal, vervoer en koffie/thee

Oude spullen weggooien? Dat hoeft niet. Afgedankte spullen kunnen door de inzet van een nieuwe technologie of door onderdelen anders te gebruiken, een heel nieuw leven krijgen. Veel jonge ontwerpers zijn hier mee bezig.

Klaas Kuiken is een van hen. Hij bewerkt wijnflessen met een zelfontwikkelde techniek waardoor deze een nieuw uiterlijk en een nieuwe functie krijgen. Klaas is een van de workshopdagen gastdocent. In deze workshopserie passeren zijn en andere slimme ontwerpen de revue.

Natuurlijk gaat u ook zelf aan de slag. Samen met ontwerper Wisse Trooster bedenkt u hoe iets ouds totaal nieuw kan worden – en dat gaat u vervolgens realiseren.

DDW
Deze workshopserie wordt georganiseerd samen met de Dutch Design Week, het grootste designevenement van Noord-Europa. DDW biedt een podium voor ontwerpers en is een verbindende factor tussen design, technologie en mensen. www.ddw.nl