Word ook vrijwillige Kameraad!

Muziek van toen, graffiti, virtual reality en zelfgebouwde radio’s; er zijn een boel plannen voor verrassende projecten in verschillende buurten in Eindhoven, speciaal voor 55-plussers. Maar die moeten nog wel georganiseerd worden! KunstRoute65 nodigt de doelgroep daarom zelf uit om daar als vrijwilliger aan mee te helpen: Kameraden. Kameradengroepen kunnen ook zelf een activiteit bedenken om te organiseren.

Veel voorpret, samenwerken met jonge kunstenaars en artiesten én het plezier van een bijzondere activiteit – dat is wat het oplevert om Kameraad te zijn bij KunstRoute65. In sommige wijken in Eindhoven zijn al Kameradengroepen aan de slag, in andere wijken worden ze opgestart. Kameraden zetten zich in bij zaken als werving en publiciteit of het regelen van locaties en financiën. Ze worden stap voor stap begeleid, voorkennis is niet nodig. Kameraden hoeven ook niet de wijk zelf te wonen.

Sommige Kameradengroepen bedenken zelf een activiteit, in overleg met makers of instellingen. Andere groepen organiseren een bestaand concept of iets dat door de betrokken kunstenaar is bedacht. De organisatie van een activiteit duurt doorgaans drie maanden. Hoeveel tijd elke kameraad erin steekt en wat hij of zij doet, is altijd in overleg.

KunstRoute65 heeft een methode ontwikkeld waarmee de Kameraden stap voor stap worden begeleid en iedereen weet wat hij of zij kan bijdragen. Deze methode is ook in te zetten voor andere activiteiten.