Muziek in vele vormen

door STRP SENIOR & jonge makers

Wat hebben klassieke instrumenten met elektronische muziek te maken? En hoe ziet muziek er eigenlijk uit in water, licht of keramiek? In dit programma van STRP SENIOR gaan jonge kunstenaars samen met ouderen aan de slag rond muziek & geluid.

Dit programma loopt inmiddels. U kunt niet meer meedoen.

Voor meer informatie bezoekt u deze website van STRP.

Tijdens de KunstRoute65 Manifestatie presenteren de deelnemers wat ze hebben gedaan.

Dit is een activiteit in het kader van KunstRoute65. Op weg naar Age Friendly Eindhoven

In dit programma gaan Joris Tillman  en Ricky van Broekhoven samen met ouderen op ontdekkingstocht, met en zonder muziekinstrumenten. Joris is producent van elektronische muziek en Ricky (zie foto) maakt kunst waarin hij geluidsgolven zichtbaar maakt met verschillende materialen.

Ze werken rond vragen als: Hoe kunnen we met analoge instrumenten digitale klanken maken? Ontstaan misschien wel nieuwe unieke geluiden? En hoe kunnen we geluidstrillingen op een bijzondere manier vertalen naar beeld?

Achtergrond

Het project komt voort uit een interessante ontwikkeling die de laatste jaren gaande is. Eerst hebben elektronische muziek en computers invloed gehad op alle kunstvormen. De laatste tijd worden digitale kunstvormen juist steeds vaker nagemaakt op een analoge ouderwetse manier. Zo zien schilderijen van David Salle eruit als een digitale collage, maar ze zijn allemaal met de hand geschilderd. Dat gebeurt ook in de muziek: Zo worden live-opnames bewerkt tot elektronisch aandoende muziek.