KunstRoute65 Kameraden

In KunstRoute65 Kameraden begeleiden en stimuleren we ouderen om vrijwillig innovatieve culturele activiteiten te bedenken en te organiseren voor hun eigen wijk. Deze vrijwilligers noemen we ‘Kameraden’.

KunstRoute65 Kameraden borduurt voort op eerdere activiteiten van KunstRoute65. Twee jaar hebben we ervaring opgedaan met hoe we succesvol ouderen kunnen betrekken en enthousiasmeren voor nieuwe cultuur en technologie. Het enthousiasme onder ouderen om deel te nemen aan activiteiten van KunstRoute65 was groot, en er was vraag naar een vervolg. Dat vervolg is KunstRoute65 Kameraden. Daarbij zijn de ouderen zelf dus aan zet. KunstRoute65 begeleidt, stimuleert en geeft handvatten.

Hieronder ziet u per groep waar zij mee bezig zijn. Voor verschillende groepen zoeken we nog Kameraden. Neem gerust contact met ons op: info@kunstroute65.nl, 06 – 38 49 85 74.

Virtual Reality (Bennkel/Blaarthem)

Muziek van toen (Tivoli)

Urban culture & poëzie (Eckart/Vaartbroek)

Enkele Kameraden uit deze groep uit Woensel Noord wilden voortborduren op hun kennismaking met urban culture. Ne een brainstorm ontstond het plan iets te doen met de versjes in hun gekoesterde poëziealbums, en om deze versjes als een rap/spoken word voor te dragen en op te nemen. Nostalgie in een modern urban jasje.

3D-ontwerpen (Woensel) – afgerond

Deze groep, ook in Woensel Noord, kwam met het idee voor een nieuwe activiteiten rondom 3D-printen. Na een eerste kennismaking met 3D-printen via KunstRoute65 hadden de Kameraden een wens om hiermee bezig te blijven en hun enthousiasme over te dragen aan andere ouderen. Ze willen leren hoe ze op een eigen tablet of computer ontwerpen kunnen maken.

Verborgen Frequenties (Stratum)

Creatief 3D-ontwerpen

Design (Oud Kasteel)


foto: Sas Schilten