En de winnaar is… Vijf steden (Amsterdam, Leeuwarden, Den Haag, Maastricht en Eindhoven) hebben het afgelopen jaar cultuurprojecten voor ouderen doorontwikkeld en kregen daarbij de opdracht van het Fonds voor Cultuurparticipatie deze zo goed mogelijk te verduurzamen. Op 23 november was de Age Friendly Cultural Cities eindmanifestatie, en werd bekendgemaakt wie deze wedstrijd gewonnen had.

De gemeente Eindhoven deed mee met KunstRoute65 als aanjager en de partners STRP, MU, Dutch Design Foundation en Mad Skills. In Utrecht traden deelnemers van STRP SENIOR op met een experimentele muziekperformance. De bijbehorende lichtinstallatie waar een groep heren en een dame de afgelopen maanden aan hadden gewerkt kon helaas niet mee naar Utrecht, maar de werking ervan werd tijdens de performance met een filmpje getoond. Deelnemers Babs Robles de Medina en Antoon Weemers vertelden op het podium over hun ervaringen.

Winnaar
Tijdens de eindmanifestatie maakte de jury onder leiding van Hedy d’Ancona bekend welke stad het beste aan de opdracht had voldaan. De prijs ging naar Amsterdam, met het project Twee keer kijken van fotografiemuseum Foam en de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Niet alleen was hun intergenerationele fotografie project erg sterk, ouderenparticipatie is ook binnen de gemeente Amsterdam goed geborgd. Gefeliciteerd Amsterdam!